solbriller for høj recept http://danmarkpillen.com/concerta/ Encyclopedia af alternativ medicin

Nöje

Bloggämnen som berör

Det är lustigt vilka bloggämnen som får folk att höja på ögonbrynen. Jag kan skriva om analsex, panikångest eller att jag suttit inne för mord men inte en jävel verkar bry sig.

Men att säga att man har för mycket på jobbet är visst väldigt kontroversiellt. Alltså ok, jag är inte på topp nu men kan ju ändå göra mitt jobb. Men jag har bara för många bollar just nu och de är spridda från högt till lågt. Och ingenting blir bra gjort då.

Jag har verkligen haft konstruktiva samtal med både min enhetschef och avdelningschef. Och ja det kanske innebär att de ser mig som svag. Fast det gör mig inget faktiskt. Det som fövånar mig är att folk reagerar så häftigt på att jag har vågat säga något till dem.

Mmmmm kanske åter igen är en sån där fråga som jag inte kan se effekten av. Men jag är helt lugn när det gäller den frågan. Bara det löser sig så.

Jag var tvungen och dubbelkolla med min bloggleverantör att jag läste statistiken rätt. Men jo fan, idag hade jag 83 unika besök från jobbet. Fan skit i att blocka Facebook. Blocka min blogg på jobbet!

PS, jag håller inte riktigt med DH:s avstämning med säk på denna fråga. De vet nog inte riktigt.


Skrivkursen – en uppdatering

Glömt att berätta om skrivkursen. Den blev hela tiden uppskjuten pga läraren var sjuk. Den skulle ha startat nästa vecka med ny lärare men idag ringde de och sa att den var inställd. Pengarna tillbaka eller gå en kurs efter nyår.

Jag tar en kurs efter nyår. Men då kommer jag verkligen välja läraren med omsorg. Ska kolla upp vad de har skrivit för böcker för att se om stilen passar mig.


Skånskan slår till igen

Det blev nog ett litet missförstånd. Jag bara besöker DH:s domäner. Herregud va folk kan läsa in grejer. Det bli Skånskan som jag ska dela världsherravälde med. Och just nu ser det ut att handla om skyltar. Och eftersom vi snart är på den nivån att det ska åkas runt om i landet och måla skyltarna för hand så blir det väl Skånskans uppgift. Jag kan ju inte ens rita streckgubbar.

Jo jag vet vad ni tänker. Skyltar, hur svårt kan det vara? Denna vecka har jag nog skickat hundratals mejl i frågan och jag har fått minst lika många från personer i ledande ställning. Ja herrgud. Det är en upplevelse.

Rök ihop med en enhetschef på en annan avdelning. Hon var inte så nöjd med min och Värmländskans arbetsinsats. Men till vårt försvar så var det helt obegripligt vad det handlade om. Så vi lät Miss Pdaughter ta över det hela så nu handtrycks väl rapporten as we speak.

1 Comment more...

Kul att blogga!

Det är det! Anledningen till detta är många, men att hamna i intressanta diskussioner med än mer intressanta människor som man aldrig träffat, det är helt underbart! Men innan detta inträffar gäller det att synas på nätet.

Jag har framförallt använt tre olika metoder för detta:

  • Kommentera andras bloggar och lämna länk
  • Sökmotoroptimering
  • Forum

Vill du med träffa nya människor? Börja blogga!


Thailand

Thailand är kanske inte samma exotiska resemål som det var 15 år sedan, men det har fortfarande charm. Det är galet vackert och priserna är fortsatt låga. Det som dock ökat kraftigt senaste åren är priserna på hotell. Det är med svenska mått väldigt billiga hotell i Thailand, men de har ändå stigit kraftigt. Exempelvis finns det betydligt färre billiga hotell i Bangkok för en billig peng idag än för några år sedan.

Trots den kraftiga ökningen av turister har Thailand klarat sig betydligt bättre och vissa städer som exempelvis Patong är idag en betydligt renare stad än för några år sedan.


Lyx i Lund

Detta charmiga och eleganta hotell från 1800-talet har en vacker utsikt över det vackra parklandskapet och är Lunds exklusivaste samt äldsta hotell. Möblerna och inredningen i hotellet skildrar mer än hundra år av stadens storslagna historia. Bland annat den viktorianska fasaden som är bestående av ljust röd sandsten från Öved samt gult tegel.

Under din vistelse på Grand Hotell i Lund hängs tidningen utanför din dörr och lämnar du skorna i korridoren får du dem tillbaka putsade och fina utan extra kostnad.

Gambrinus Bistro är Hotel Grands gourmetrestaurang och erbjuder fina årgångsviner från den väldigt välfyllda vinkällaren som hotellet besitter. Baren på Grand är en den mest fashionabla och centrala mötesplatserna i Lund


Utvecklingen på bankmarknaden

Ta det lugnt om ni funderar på att köpa villa. Prisutvecklingen är svårbedömd och varierar beroende på vilket utbud och efterfrågan det är där ni vill bo. Scb presenterade sin Småhusbarometer  idag. Den visar att medelpriset närmar sig 2 miljoner och att priserna på småhus på riksnivå har stigit med sju procent på ett år. Men variationerna är stora. För att se olika räntor kan du besöka jämföra olika lån hos Bankerslån.se som listar alla större banker.

För perioden november 2009 – januari 2010 jämfört med augusti – oktober 2009 sjönk priserna i följande län; Södermanland -2%, Jönköping -2%, Kalmar -1%, Gotland -3%, Värmland -2% och Örebro –2%. Räntan är på mycket låg nivå men kommer successivt att stiga de närmaste åren med början i sommar. Finansinspektionen oroar sig över hushållens höga belåningsgrad och planerar att ge bankerna nya regler för hur stora lån banken kan bevilja mot säkerhet i bostadsfastighet eller bostadsrätt. Jag tror att högre ränta och tuffare krav på hur stor del av lånet man kan få som bottenlån kommer att påverka huspriserna. Är det stor arbetslöshet  där ni planerar att köpa villa kan utbudet öka när räntan stiger. Men är efterfrågan stor där ni vill bo kanske priset inte påverkas alls.

Ni som behöver en ny bostad måste själva fundera på vad ni tror om framtiden på just det ställe där ni vill bo. Det viktigaste när ni bestämmer er för att köpa hus är att ni inte stressas av budgivning och köper ett dyrare hus än vad er ekonomi klarar även på lång sikt. Husets läge är naturligtvis också viktigt då det ju inte går att ändra på. Äger ni redan en annan bostad är det bäst att sälja den först innan ni köper en ny så att ni slipper riskera att ha dubbla boendekostnader. Vill ni ha mer detaljerade tips inför husköpet kan ni läsa mina tips här. Här kan ni läsa ännu fler tips om boende och om att köpa hus omboende.se, alltombostad.se , villaliv.net och kopa-hus.se.

Ta det lugnt om ni funderar på att köpa villa. Prisutvecklingen är svårbedömd och varierar beroende på vilket utbud och efterfrågan det är där ni vill bo. Scb presenterade sin Småhusbarometer idag. Den visar att medelpriset närmar sig 2 miljoner och att priserna på småhus på riksnivå har stigit med sju procent på ett år. Men variationerna är stora. För perioden november 2009 – januari 2010 jämfört med augusti – oktober 2009 sjönk priserna i följande län; Södermanland -2%, Jönköping -2%, Kalmar -1%, Gotland -3%, Värmland -2% och Örebro –2%. Räntan är på mycket låg nivå men kommer successivt att stiga de närmaste åren med början i sommar. Finansinspektionen oroar sig över hushållens höga belåningsgrad och planerar att ge bankerna nya regler för hur stora lån banken kan bevilja mot säkerhet i bostadsfastighet eller bostadsrätt. Jag tror att högre ränta och tuffare krav på hur stor del av lånet man kan få som bottenlån kommer att påverka huspriserna. Är det stor arbetslöshet där ni planerar att köpa villa kan utbudet öka när räntan stiger. Men är efterfrågan stor där ni vill bo kanske priset inte påverkas alls. Ni som behöver en ny bostad måste själva fundera på vad ni tror om framtiden på just det ställe där ni vill bo. Det viktigaste när ni bestämmer er för att köpa hus är att ni inte stressas av budgivning och köper ett dyrare hus än vad er ekonomi klarar även på lång sikt. Husets läge är naturligtvis också viktigt då det ju inte går att ändra på. Äger ni redan en annan bostad är det bäst att sälja den först innan ni köper en ny så att ni slipper riskera att ha dubbla boendekostnader. Vill ni ha mer detaljerade tips inför husköpet kan ni läsa mina tips här. Här kan ni läsa ännu fler tips om boende och om att köpa hus omboende.se, alltombostad.se , villaliv.net och kopa-hus.se.

Du som har stora bolån och funderar på att binda räntan, vänta inte utan gör det i så fall nu! I detta osäkra läge tror jag att det bästa är att dela upp lånet i tre delar, binda räntan på två av delarna på olika tidsperioder och behålla en del bunden på tre månader. Det kan bli dyrare att binda räntan på delar av lånet på längre tid än tre månader men jag tror att det kan vara värt den ”försäkringspremien” för att kunna känna sig lite tryggare.


Filmkväll med gamla vänner

Igår var det filmkväll här hemma. Hade bjudit in mina gamla gymnasiekompisar och ordnat både chips, nötter och ostbågar. Gott. Det var kul, många som kunde komma. Flera av dem som kom har jag inte träffat på flera år. Vi blev tio stycken! Dessutom såg vi Snabba Cash, som var riktigt bra. Jag har velat se den ända sen jag läste boken förra året. Men det har aldrig blivit av att vi hyrt den. Nu finns den i alla fall att hyra över nätet. Så vi hyrde den via Viasat. Hyrde någon mer också men kommer inte ihåg vad den hette. Antagligen för att vi såg den efteråt och alla hade börjat prata rätt mycket då. Så vi hade mest filmen på i bakgrunden medan vi gick igenom vad alla gör nu för tiden.


Copyright © 1996-2010 Buffy vill ses. All rights reserved.
iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress