Ååå det var värst vad du var jobbig idag Erik! *blink, blink*
Självklart ska du få receptet på muffins som tack för vår weekend i stockholm på det här härliga hotellet i Saltis!

Grand Hotel Saltsjöbaden
Tack för bonusnatten med Hotels.com!

Det är nog bland det enklaste man kan baka tror jag.

Somriga Muffins till hösten 2016:

Börja med att ställ ut muffinsformar eller bullformar på en plåt (jag brukar ta det jag har hemma)
Sen sätter du på ugnen 225 grader

Smält 50g margarin
häll i 1 och 1/4dl mjölk i kastrullen så det blir lite ljummet
Vispa under tiden 2 ägg och 2dl socker poröst.
Tillsätt smöret och mjölken. Rör ihop det.
Ta nu i 2tsk vaniljsocker. (vill du istället smaksätta med citron tar du i rivet skal från  ½ citron, vill du ha kakao har du i 4msk kakao)
Ha sist i 3dl mjöl och 1½tsk bakpulver
Rör ihop till en jämn smet.

Häll nu i smeten i bullformarna, lite mer än hälften men inte för mycket för då viker sig bara pappret. De jäser sig höga i ugnen sen. Vill du ha i lite frusna bär är det bara att peta ner dem nu i formarna så de kommer under smeten.

Grädda i ugnen ca 10 min.

Låt dem kallna innan du har på kristyren.

Kristyr:
2dl florsocker
½ äggvita (cirka 1msk)
några droppar ättikssprit
Rör ihop till en tjock och krämig smet.
Tillsätt karamell färg, vill du ha olika färger så delar du smeten i flera skålar bara.

Bred på kristyren på de kalla muffinsarna och häll på lite strössel om du vill.
Superenkelt och jättegott!

Idag ska jag testa ett annat recept: http://www.matklubben.nu/recept/somriga_rabarbermuffins_72523.html

Ser väl fina ut?