Ramaskri!
HM använder barn tills att plocka bomull!

På Aftonbladet.se kan vi besvara frågan om vi nu tänker bojkotta HM för all framtid. Jag klickade att jag kommer fortsätta handla där som om ingenting har hänt. Inte för att jag är hjärtlös utan snarare för att det fungerar så. Man reagerar och tycker det är hemskt men ändå, vi fortsätter shoppa. Vi köper bananer som är besprutade (var är rubrikerna om döda afrikaner?), vi köper kaffebönor som säkerligen också dödar folk.

Hur som helst, jag tänkte först klicka i det mest humana, att jag skulle bojkotta. Men så vet jag att det skulle ändå bara vara att ljuga. Jag bojkottar inte, jag har för tusan inga principer när det gäller sådana här saker! Det visade sig att ungefär 60% svarade som mig (hur hemskt är inte detta)? Frågan är vad de övriga egentligen kommer att göra. Kommer de verkligen bojkotta, eller är det bara en vacker fasad?

(Jag var förövrigt på HM idag. Fast jag handlade just inga kläder.)

Så kan man vända på det. Vad tror ni att dessa barn får göra när de inte får arbete på bomullsfälten längre? Tror ni att de får gå till skolan? Nej, verkligheten är en annan. Om barnen inte drar in pengar får man sälja dem. Om det så är för alltid eller bara för en kväll. Skulle det vara bättre? Skulle det vara mer humant?

Frågan är om det inte ändå är okej att barnen arbetar på bomullsfälten. Må jag vara hemsk, men jag ser hellre att de gör det än att de blir sålda till gamla män. Så, min ståndpunkt är att se till att de arbetar under bra förhållanden och att de tjänar en skälig summa pengar på sitt jobb. Inte att man kastar ut dem till ett liv av självförsäljning.