För den som vill köpa avståndsmätare för jakt så finns det ett par saker att tänka på. Dels så finns det många olika modeller på marknaden och det är ofta stora prisskillnader på dessa. Båda kan vara riktigt bra mätare men skillnaden kan ligga i att den dyrare har ett lite bredare användningsområde än den billigare. Detta är någonting man kan fråga om i butiken man handlar, berätta vilket i vilket område du kommer att behöva mätaren och låt de som är kunniga på detta råda dig till vilken som är bäst. En annan sak att tänka på att de köpa din avståndsmätare jaktbutik på nätet. Du bör dock se upp då det även finns många kopior på denna marknaden. Detta brukar dock oftast märkas ganska tydligt, antingen genom att kvaliteten känns väldigt dålig på mätaren, eller så är priset alldeles för lågt. Kom ihåg regeln att om det verkar för bra för att vara sant så är det oftast det också.

Se nedan varför du behöver en avståndsmätare: